Speciaal voor de aanstaande feestdagen hebben wij een mooie actie opgezet. De leden van Ronde Tafel 145 bieden u namelijk twee mooie bubbels aan, waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan het goede doel, dit jaar: de Scouting Mariagroep in Oosterhout.

Ieder jaar organiseert de Ronde Tafel Oosterhout meerdere evenementen waarmee geld wordt opgehaald voor een goed doel. Na drie winterseizoenen Kerstpakketten te hebben verkocht waarvan de opbrengst ten goede kwam aan de voedselbank in Oosterhout, werd het tijd om een nieuwe actie op te zetten: Champagne en Cava voor het goede doel. Het lokale goede doel dat wij dit jaar hebben gekozen te steunen met deze actie is de Scouting Mariagroep. Deze vereniging doet heel veel voor de kinderen uit Oosterhout, zonder hierbij veel terug te vragen. Nu zij bezig zijn met renovaties aan hun faciliteiten, wilden wij hen hier graag financieel bij ondersteunen. Daarom komt de volledige opbrengst van de verkoop van onze Champagne en Cava ten goede aan de Mariagroep.

Onze Champagne- en Cavaselectie

De Champagne en Cava uit deze actie zijn beide van topklasse en speciaal geselecteerd en aangeboden door Wijnkooperij De Lange. Ze zijn beide aantrekkelijk scherp geprijsd. U haalt dus een mooie wijn in huis en steunt hiermee een lokaal goed doel.

Cava Heretat Brut Reserva

Lacrima Baccus
3 flessen: €40,- | 6 flessen: €75,-

Een fris fruitige, rijke en elegante Spaanse Cava van Macabeo, Xarello en Parellada druiven. Met een goed verweven mousse en subtiele, verfrissende afdronk is dit een bijzonder mooie fles om uw gasten te serveren tijdens de feestdagen, of om mee te proosten.

Bij Lacrima Baccus hebben de cava’s altijd een jaargang. Zij laten de wijnen minimaal 24 maanden rijpen. Hierdoor mogen de wijnen Reserva genoemd worden. Op het wijngoed wordt sinds 2014 volledig biologisch gewerkt en dit betekent dat vanaf oogstjaar 2017 alle wijnen ook biologisch genoemd mogen worden. De drie druifsoorten zijn apart geoogst en gevinifieerd. Hierna wordt de definitieve blend gemaakt en wordt de wijn gebotteld om de tweede gisting op fles te ondergaan. Het duurt dus in totaal 2 jaar alvorens de wijnen klaar zijn om verkocht te worden.

Informatie:

Drinken bij: In Spanje geschonken bij paëlla, schaal en schelpdieren of gewoon als heerlijk aperitief.
Druivenrassen: Macabeo, Xarello en Parellada
Bodem: Kalkhoudende klei die water goed vasthoudt

Herkomst: D.O. Penedes
Stijl: Fris & Fruitig

Alcoholpercentage: 11,5%
Serveertemperatuur: 8-10°C
Bewaartermijn: tot 3 jaar na aankoop
Flesafsluiter: Natuurkurk

Champagne Henriot Brut Souverain

Champagne Henriot
3 flessen: €130,- | 6 flessen: €250,-

Een perfect gestileerde, fijne Champagne van Chardonnay en Pinot Noir druiven. Met duidelijke tonen van citrus, een floraal en behoorlijk expressieve beleving met een lange, verfijnde en schone afdronk. Een ontzettend mooie fles als cadeau voor de Kerstdagen, of voor een bijzondere toast met de jaarwisseling.

Tegenwoordig controleert het domein 35 hectare wijngaarden. Deze wijngaarden zijn onder meer terug te vinden in prestigieuze Grand Cru-dorpen als Avenay, Chouilly, Epernay en Mareuil-sur-Ay; prestigieuze terroirs in de Champagnestreek. Zorgvuldig selecteert het huis de percelen, die ieder hun eigen inbreng in één van de twee topcuvées hebben en welke allen bewerkt worden volgens de regels van de biologische wijnbouw. Chardonnay heeft een grote inbreng in de verschillende cuvées en komt voornamelijk van de Côtes de Blancs. Voor de CUVE 38 komen de druiven voornamelijk uit Chouilly, Oger, Avize, Mesnil-sur-Oger, Vertus en Cramant.

Informatie:

Drinken bij: Oesters, vis voorgerechten of gewoon als aperitief.
Druivenrassen: Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
Bodem: Voornamelijk kalkhoudend gesteente

Herkomst: Champagne
Stijl: Rijk & Uitbundig

Alcoholpercentage: 12%
Serveertemperatuur: 10-12°C
Bewaartermijn: tot 3 jaar na aankoop
Flesafsluiter: Diam

Over het goede doel: Scouting Mariagroep

Samen spelend leren, wat leidt tot sterkere persoonlijkheden. Je ontwikkelt bij de Mariagroep Scouting vaardigheden waar je binnen en buiten Scouting wat aan hebt. Zo houden we ons onder andere bezig met knopen leggen, koken, op kamp gaan, zingen, lol maken, vriendschappen sluiten, bakken marshmallows op ’t kampvuur, knutselen, sport en spel, excursie en nog heel veel meer.

Scouting Mariagroep is te vinden aan de Korenbocht 10 te Oosterhout. Het clubhuis ‘Het Dankertje’ ligt op een schiereilandje tussen het Markkanaal en de Zwaaikom. Ook zijn zij voor spelactiviteiten veel te vinden in de bossen in de buurt.

Bestelformulier

Let op:

  • Bestellingen geplaatst vóór zaterdag 2 december 2023 worden uitgeleverd in de week van 4 december 2023.
  • Bestellingen geplaatst vóór zaterdag 16 december 2023 worden uitgeleverd in de week van 18 december 2023.

Het is na 15 december niet meer mogelijk om bestellingen te plaatsen.

De inschrijvingen voor de actie van 2023 zijn gesloten. We hopen u volgend jaar weer te zien! Bekijk in de tussentijd ook De Goede Doelen Rally 2024 om ons te helpen met het steunen van onze lokale goede doelen.